Za oknem biało i zimno, dlatego postanowiłam zrobić coś lekkiego, wiosennego, zielonego:) Wierzcie lub nie, ale wiosna naprawdę się zbliża;)
Danie jest lekkie, ale sycące. Smakuje chyba każdemu, kto lubi szpinak:)
Danie jest lekkie, ale sycące. Smakuje chyba każdemu, kto lubi szpinak:)
Kiedy już się zeszkliła, dodałam cukinię i wszystko posoliłam. Kiedy cukinia lekko się zarumieniła i zmiękła, dodałam kostkę mrożonego szpinaku.
Kiedy składniki się wymieszały, dodałam wyciśnięty czosnek i odrobinę śmietany. I tyle...:)
Zrobienie dania zajmuje maksymalnie 20 minut, a sos jest naprawdę smaczny, lekki i zdrowy:)
Zawsze możecie nieco zmienić danie, dodając ser feta, lub ser z niebieską pleśnią. Zrobiłabym tak, gdybym nie zapomniała go kupić...;)
Sam sos świetnie smakuje jako wypełnienie naleśników, koniecznie spróbujcie!:)
Wygląda przepysznie, i... szpiiinak <3
OdpowiedzUsuńuwielbiam szpinak! na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńPolecam:)
OdpowiedzUsuńNie jadłam szpinaku :) Chociaż nie.. raz miałam okazję zjeść ciasteczka ze szpinakiem i były bardzo dobre
OdpowiedzUsuńbuziaki
Jako jedyna w całym domu uwielbiam szpinak i przez to niestety rzadko go robię :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńJeżeli mogę się powymądrzać odrobinę, poleciłabym makaron ciemny. Jeżeli chodzi o dania z ryżem, taka sama zasada --> ciemny ryż.
OdpowiedzUsuńSą równie smaczne, dużo zdrowsze , wpływają lepiej na trawienie, i ciekawostka- w wersji al'dente maja o wiele niższy indeks glikemiczny niż ugotowane na miękko .
Pozdrawiam czytelniczki/ów
i Ciebie :)